Rólunk

A Radio-D főszerkesztője, Divéky István vagyok. 35 éven át a Magyar Rádió zenei szerkesztője voltam, klasszikus- és könnyűzenei, valamint egyéb kulturális műsorokat készítettem.
2007 szeptember 1-én indítottam útjára a Divéky Rádiót, kilenc zenei adóval. Három év után nevet váltottunk, ekkor lettünk Radio-D, ezzel egy időben zenei kínálatunk is bővült három új adóval.
A mostani változtatással sor került egy alapos korszerűsítésre: az adást technikailag még megbízhatóbbá tettük, az egyes trackekhez tartozó adatszolgáltatásunkat is bővítettük és a megjelenésünkben is láthatóan megváltoztunk.
A külső megjelenés mellett az adástartalmat érintő fejlesztéseket is elvégeztünk. Szervereinken az eddiginél sokkal több új, a Radio-D műsoraiban eddig nem hallott szám várja, hogy adásba kerüljön. Sőt, a Gramofon csatornán a zenedarabok mellett régi reklámokat, rádiós hangdokumentumokat is hallhatnak!

A rádió, külön-külön url-eken is elérhető csatornáival párhuzamosan Facebbok oldalunkat is felfrissítettük. Szeretnénk olyan közösséget építeni, ahol nem csak élvezhetik a zeneirodalom és könnyűzene történetének legszebb kompozícióit, hanem akár meg is ismerkedhetnek egymással és meg is oszthatják benyomásaikat, élményeiket, amit az elhangzó zeneszámok inspirálnak. S mint egy igazi rádiónál, természetesen ez a csatorna az észrevételek, kívánságok számára is szolgál.

A Radio-D tehát változatlanul 12 önálló zenei rádió gyűjteménye, melyeket az azonos szerkesztési elv: az értékrend, a minőség, a részletes és áttekinthető megjelenés fog össze. Adóink az adott műfaj legértékesebb és legközkedveltebb felvételeit sugározzák, de igyekeznek feltárni a méltatlanul elfeledett remekműveket is. Meggyőződésünk, hogy a mostani, adók közötti könnyű váltás lehetősége is közelebb hozza a különböző stílusok kedvelőit más műfajok megismeréséhez.

Célunk, hogy a Radio-D csatornáit hallgatva, Önnek ne kelljen keresgélnie, letöltögetnie, torrentekkel, applikációkkal fertőznie számítógépét és szépérzékét. Itt a zenéről mi gondoskodunk! Önnek csak hátra kell dőlnie karosszékében és élveznie a világ legszebb zenéit!